Szórakozás

Őrizetben egy mobiltelefonért

Rablás bűntette megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe két román állampolgárt a Szegedi Rendőrkapitányság, akik egy forráskúti fiatalembertől a mobiltelefonját vették el.

Szombaton éjszaka érkezett bejelentés a Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrsére arról, hogy Forráskút külterületén kiraboltak egy fiatalembert – mondta a Szeged24-nek Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A helyszínre küldött rendőröknek a sértett elmondta, hogy Forráskúton egy vendéglő előtt dohányzott, amikor két kerékpáros körbevette és cigit kértek tőle. Miután adott nekik, felszólították, hogy üljön fel a kerékpár kormányára és menjen velük. A fiatalember jobbnak látta engedelmeskedni. A településtől két kilométerre végül megálltak, ahol a pénzét kezdték követelni. Mivel nem volt nála egy fillér sem, a két férfi rátámadt és bántalmazni kezdték, majd elvették a mobiltelefonját. Ezután közölték vele, hogy fusson, majd kerékpárra szálltak és távoztak.

A Mórahalmi Rendőrőrs munkatársai az adatgyűjtés során végigjárták a környező tanyákat. Az egyik helyen találtak is egy férfit, akire ráillett a sértett által adott személyleírás. Később a fiatalember egyértelműen fel is ismerte benne támadóját. Ezután már gyorsan azonosítták a társát is a rendőrök, akit szintén még aznap éjszaka előállították. A 15 és 23 éves román állampolgárságú férfiak ellen rablás bűntette megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás őrizetbe vételük mellett. A rendőrség mindkét gyanúsítottra előterjesztést tett az ügyészségnek az előzetes letartóztatásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik