Szórakozás

Kaszáltak a táskatolvajok

Az elmúlt napokban több olyan bűncselekmény történt, amely egy kicsit nagyobb odafigyeléssel megelőzhetők lettek volna.

Nem egy esetben parkoló autóból vitték el az ott hagyott táskát, esetenként több tízezres kárt okozva ezzel – tájékoztatta a Szeged24-et Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az egyik alkalommal egy benzinkúton leállított jármű autóstáskáját szemelte ki az alkalmi tolvaj. Nem volt különösebben nehéz dolga, hiszen a járművet be sem zárták. Hasonlóan könnyű helyzetben volt az az elkövető is, aki egy áruházi parkolóban lévő járműből tulajdonította el az utastérben hagyott táskát, hiszen ez utóbbi gépkocsit is nyitva hagyta gazdája.

Ezen esetek kapcsán nem árt szem előtt tartani, hogy a gépjármű nem biztonságos tárolóhely. Semmilyen értéket, csomagot ne hagyjunk látható helyen, nyitott állapotban rövid időre se hagyjuk magára – figyelmeztetnek a rendőrök.

Táskát azonban nem csupán járműből emelt el az enyveskezű. Vásárban, illetve ebéd közben letett és őrizetlenül hagyott értéktárgyat szemelt ki a tolvaj, és egy óvatlan pillanatban magához ragadta. Sajnos Csongrád megyében nagyon gyakoriak ezek az esetek, ezért a rendőrök arra figyelmeztetnek, mindig tartsuk szemmel az értékeinket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik