Szórakozás

Több millió forintos elismerést kap Ördög Nóra

Hétezer eurós díjat ítéltek oda az RTL-es sztárműsorvezetőnek. A Junior Prímát november hetedikén veheti át Ördög Nóra.

A Hír24 információi szerint az RTL Klub műsorvezetője, Ördög Nóra is megkapja idén a Junior Príma sajtódíját. Persze nem egyedüliként: több, szintén médiában dolgozó társával együtt részesül az elismerésben. A Prima Primissima Alapítvány díját 2007 óta ítélik oda a 30 év alatti, tehetséges fiataloknak, többek közt azért, hogy – mint mondják – biztosítsák a “munkájukhoz szükséges feltételeket”. A díjjal meglehetősen magas pénzjutalom is jár, 7000 euró (ami 300 forintos árfolyammal számolva nagyjából 2 millió forint).

Ördög Nóra, aki a pletykák szerint milliós havi fizetést kap az RTL-től, bár szeptember elején elhagyta a harmadik X-et, úgy tűnik, még belefér a harminc alattiak kategóriájába. A tévés több mint 10 éve dolgozik a médiában. A szegedi televíziótól került gyakornokként az RTL Klubhoz, ott első körben szerkesztő lett a Mónika-showban, majd képernyős a Top of the Popsban, később pedig a csatorna húzóműsorait vezette: a Reggelit, a Szombat Esti Lázat, a Csillag Születiket, majd az X-Faktort. Utóbbit idén már egyedül.

Nóri – akiről tudni, hogy egy alig hatezer fős csongrádi kistelepülésről, Mórahalomról származik –megcsinálta a szerencséjét Budapesten. Igazi sztár lett, folyamatos csillogásban él, karrierje felfelé ível, az RTL-től egy Való Világos főnyereménynek is beillő álomgázsit kap és hozzáment az ország egyik legkeresettebb fényképészéhez, a Playboynak is fotózó Nánási Pálhoz. Ezen felül reklámarcként is egyre eladhatóbb: feltűnt már hajformázó készülék, zöld tea ital, kozmetikai termékek hirdetéseiben, de nemrég a SPAR bioélelmiszereit is a műsorvezetővel népszerűsítették.

Azt ugyan nem tudjuk, mennyire kell azokat a bizonyos “munkához szükséges feltételeket” biztosítani számára, mindenesetre a Junior Príma Díj által most pár millióval ismét gazdagabb lesz.

Így születnek a junior prímák
A Junior Prima Díj a Demján Sándor üzletember és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által létrehozott Prima Primissima Alapítvány elismeréseinek kiterjesztéseként jött létre 2007-ben. A tanúsító oklevél mellett a díjazottak egy Kincsem-szobrot és hétezer eurót kapnak. Azt, hogy kinek ítélik a díjat, az alapítvány kuratóriuma és tanácsadó testülete dönti el – idén többek közt Csányi Sándor bankár, Zwack Péter egykori országgyűlési képviselő, Bánki András újságíró, Jókai Anna író, Szabó István filmrendező, Sváby Lajos festőművész és Szinetár Miklós színházi rendező. A Junior Primát több kategóriában adják át: a színészet, filmművészet, építészet, sajtó, tudomány, oktatás, zeneművészet és sport kategóriákhoz idén csatlakozott két új, a népművészet és a közművelődés. A tehetséges, fiatal újságírók között tavaly lapunk egyik munkatársa, Munkácsy Márton is részesült az elismerésben.
A korábbi díjazottak listája a Prima Primissima weboldalán olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik