Szórakozás

Komár László is szavaz Elvis terére

A "magyar Elvis" szerint a kijelölt helyszínek közül a XII. kerületi Alkotás és Csörsz utca kereszteződése lenne a legjobb.

Nagyon boldog, hogy Elvis Presley megkapja Budapesten az őt megillető elismerést – mondta szerdán Komár László annak kapcsán, hogy a főváros díszpolgári címet adományozna, illetve közterületet nevezne el minden idők egyik legnépszerűbb amerikai énekeséről.

Januárban egy tévéműsorban felhívta a figyelmet Elvis Presley és az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc kapcsolatára – közölte az amerikai legenda egyik legnagyobb hazai rajongója. Hozzátette: neki is megvolt az 1957. januári Ed Sullivan Show felvétele, ezt fel is töltötte honlapjára. A felvételen Elvis a magyar forradalom emlékének ajánlotta szereplését, és gyűjtést indított a magyarok megsegítésére.

Komár László elmondta: ennek alapján beszélt arról a műsorban, hogy Elvis a magyarok tiszteletbeli nemzeti hőse is lehetne, mert 1956 után sokat tett a magyarok érdekében, segített, ahogy tudott. A “magyar Elvis” így saját sikerének érzi, hogy példaképe megkapja Budapesten az őt megillető elismerést. Az énekes elmondta azt is: gyerekként maga is kapott azokból a csomagokból, amelyek az amerikai gyűjtés eredményeképpen érkeztek Magyarországra.

Komár László elmondta azt is: 1996-ban a magyar Elvis-klubbal és szomszédaival közösen úgy döntöttek, hogy a háza mellett egy névtelen földutat elneveznek Elvisről. Egy nagy buli keretében ki is tették azt az utcatáblát, amit Memphisben, a “Király” városában vásárolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik