Szórakozás

Putyin monoklival érkezett Ukrajnába

Egy többé-kevésbé jól álcázott, ám még így is feltűnő monoklival jelent meg az orosz kormányfő az ukrán miniszterelnökkel folytatott kijevi megbeszélését követő sajtótájékoztatón.

A véraláfutáson kívül a jelenlévő újságíróknak az is feltűnt, hogy Putyin nagyon szótlan volt a szerda esti sajtótájékoztató során. Míg máskor előszeretettel csillogtatja humorát, és szívesen élcelődik – ezúttal szemmel láthatóan mogorva volt. A megjelent orosz sajtósok úgy tettek, mintha semmi szokatlant nem látnának kormányfőjük ábrázatán, és erőltetett értetlenséggel reagáltak ukrán kollégáik firtató kérdéseire. Az orosz miniszterelnök a fotósok előtt igyekezett arcának csak a jobb oldalát mutatni.

A sajtótájékoztató során Putyin röviden összefoglalta az ukrán kollégájával megkötött közel tucatnyi kétoldalú megállapodás lényegét, majd váratlanul felpattant, és elhagyta a termet. Még az ukrán-orosz gázszerződéssel kapcsolatos kérdésekre sem volt hajlandó válaszolni. A kijevi kormányépületből egyenesen a repülőtérre hajtott, kihagyva a látogatás protokolljához tartozó hivatalos vacsorát is.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Vlagyimir Putyin Ukrajnában szerezte-e a monoklit vagy már azzal együtt érkezett Moszkvából.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik