Pályán kívül

Egerszegi Krisztina még az aranycsapatot is megelőzte

A Szerencsejáték Zrt felmérést végzett az elmúlt évek fogadásaiban részt vevők között. A kutatás eredményéről Zsiga Marcell marketing- és kommunikációs igazgató beszámolt a magyarhirlap.hu-nak is. A fogadóknak azt kellett elárulniuk, a véleményük szerint mi volt az elmúlt 120 év legnagyobb magyar sikere.

Az eredmény talán némileg meglepő, mivel az aranycsapatot megelőzve Egerszegi Krisztina – és öt olimpiai aranyérme – került ki győztesként.

Az úszót követi az aranycsapat 6–3-as londoni győzelme, a dobogóra pedig Hosszú Katinka három olimpiai elsősége fért még föl.

Negyedik lett a magyar vízilabda-válogatott három olimpiai győzelme Kemény Dénes irányításával, az ötödik helyre pedig az ökölvívó Papp László olimpiai győzelmei.

Zsiga Marcell megemlítette, hogy milyen fontos a médiaszereplés, arra jó példa Balczó András, az évtizedek óta nem nyilatkozó, háromszoros olimpiai bajnok öttusázó egyetlen szavazatot sem kapott. A játékosok a legbüszkébbek a női sportolóink közül Hosszú Katinkára, míg a férfiaknál az úszó Cseh László lett az első a vívó Szilágyi Áron előtt. A csapatoknál a férfi vízilabda-válogatott nyert.

Az elmúlt 120 év legnagyobb sportsikerei a fogadók szerint

1. Egerszegi Krisztina öt olimpiai aranyérme
2. Az aranycsapat 1953. november 25-i 6-3-as győzelme Anglia ellen
3. Hosszú Katinka három olimpiai aranyérme
4. A magyar vízilabda-válogatott három olimpiai aranyérme Kemény Dénessel
5. Papp László olimpiai győzelmei

Ajánlott videó

Olvasói sztorik