Pályán kívül

Kifütyülték a brit himnuszt, repült is a sárgacsekk

Június elején 2-2-es döntetlent játszott Skócia Angliával a 2018-as oroszországi vb-selejtező F csoportjában. A meccs mégsem azért marad emlékezetes, mert négy gól is esett és az iramra sem lehetett panasz, hanem azért, mert a skótot hangos füttykoncertben törtek ki, ahogy meghallották a brit himnuszt, a God Save The Queent.

A skót fanatikusok és saját nemtörődömségük miatt az elmúlt egy évben nem először főhetett a Skót Labdarúgó Szövetség feje. 

16 ezer fontos (kb. 5,5 millió forintos) büntetést kaptak akkor, amikor a játékosok mezeikben a szabályoktól eltérően kitűzőt viseltek. Akkor sem enyhült meg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntéshozóinak szíve, ha valójában jó szándék vezérelte a skótokat: a kitűzővel a háborúban elesettekért emlékeztek.

Négyezer fontos büntetés járt azért, mert nem sikerült időben elkezdeni a szlovénok elleni selejtezős meccset, és most, a himnusz meggyalázásáért ugyancsak négyezer fontot kell a skót szövetségnek a FIFA kasszájába utalni – arról már nem is beszélünk, hogy a meccset már korábban, Málta ellen sem sikerült a megbeszéltek szerint elindítani, de akkor még eltekintettek a bírságtól, és azért is csak figyelmeztetés járt, amikor a Wembley-ben, az angolok és a skótok is kitűzték a már említett virágot.

Jól látszik, többször is megkegyelmeztek a nem túl fegyelmezett skótoknak, de úgy tűnik, most már átléptek egy bizonyos határt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik