Pályán kívül

Ritka adottsággal született Hosszú Katinka – észreveszed?

Ha eddig kétségeitek lettek volna afelől, hogy Hosszú Katinka “kiválasztott”, akkor mutatunk egy olyan bizonyítékot, amely azonnal meggyőz titeket arról, hogy már születésétől fogva sokra lett hivatott.

Íme:

cosmo2

Nem látjátok? Akkor segítünk.

katinka2

Még most sem? Akkor nézzétek meg közelebbről a szemeit.

katinka3

Most már megvan, igaz?

Bizony, Katinkának különböző színűek a szemei, amire egyébként nagyon büszke. Mint azt a Cosmopolitannek adott interjúja végén el is árulta, ezzel a testrészével a legelégedettebb.

Jó a “kiválasztottsággal” persze túloztunk, mert természetesen nem vagyunk babonásak. Azt viszont tutira vesszük, hogy az ókorban Katinkát minimum egy görög jósda papnőjeként alkalmazták volna ezekkel a gyönyörű szemekkel. Sajnálatos adalék, hogy abban az időben az olimpia szóba sem jöhetett a hölgyeknek.

Szerencsére, az ilyen maradi akadályok mára elhárultak, és babérkoszorú helyett is menőbb az a három aranyérem, amelyet Rióban szerzett bajnoknőnk. (A vb-s szereplésről nem is beszélve.)

cosmo1

A különböző színű szemek tudományos elnevezése egyébként heterokrómia. Az embernél és az állatoknál is előforduló jelenség legtöbb esetben örökletes, de betegség vagy sérülés eredményeképp is megjelenhet – írja a Wikipédia. Teljes heterokrómia esetén az egyik írisz színe a másikétól különbözik. Ilyen van Katinkának. De léteznek részleges változatai is a mutációnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik