Sport

Hosszú Katinka befűzte az oktatófilmet, megvan az ötödik aranyérme

Hosszú Katinka, aki nyert már négy aranyérmet, egy ezüstöt és 800 gyorson nyolcadik lett a windsori rövidpályás úszó-világbajnokságon, szombaton hajnalban egyik fő számában, a 100 méteres vegyesúszás döntőjében állt rajthoz. Ő a szám világcsúcstartója, címvédője, azaz egyértelműen ő számított a legnagyobb esélyesnek, messze a legjobb idővel jutott be a fináléba.

Bár a délutáni úszásaiból akár arra is következtethettünk volna, hogy még Hosszút is lefárasztotta az az übertelített program, amit a világbajnokságon csinál, az első forduló után már ő vezetett. Bár a többiek próbálták tartani vele a lépést, végül nagyon magabiztosan, tulajdonképpen simán nyert, egy pillanatig nem forgott veszélyben a győzelme.

57.24 volt a győztes idő, bő hét tizedet adott a második Emily Seebohmnak.

Ez volt Hosszú Katinka ötödik aranyérme a windsori világbajnokságon, összesen pedig a 11. Az abszolút rekorder Ryan Lochte, neki 25 méteres medencében 14 első helyezése van, Hosszú Katinkának már nem kell sok, hogy beérje őt. A női mezőnyben már messze ő a legeredményesebb versenyző.

Az egy vb-n nyert ötödik aranyéremmel egyébként társrekorder lett, 2010-ben a már említett Lochte, 2004-ben az ausztrál Brooke Hansonnak sikerült ez a bravúr a rövidpályás vb-n.

Eredmény – rövidpályás úszó-vb, női 100 vegyes

1. Hosszú Katinka 57.24

2. Emily Seebohm (ausztrál) 57.97

3. Alia Atkinson (jamaicai) 58.04

Ajánlott videó

Olvasói sztorik