Pályán kívül

Kidobtak egy angol focicsapatot a budapesti Szimpla Kertből

A nálunk edzőtáborozó Chesterfield játékosai mocsárrészegen zúztak.

A VII. kerületi Szimpla Kertben eresztették ki a gőzt a napokban az angol harmadosztályban szereplő Chesterfield focicsapat játékosai. Egy szemtanú a brit Daily Mailnek elmondta: a focisták vízipipáztak, egymás után fogyasztották a söröket és a jäger-bombákat, és egyre minősíthetetlenebbül viselkedtek.

Amikor az egyik vízipipát lesöpörték az asztalról, a hely egyik biztonsági embere rájuk szólt, hogy fogják vissza magukat, vagy menjenek. Ezt annyira nem sikerült nekik megfogadni, hogy nem sokkal később a második vízipipát is összetörték, ekkor felszólították őket, hogy távozzanak.

A klub szóvivője annyit mondott a történtekről, hogy „az intenzív, egy hétig tartó edzés után a játékosok kaptak némi lehetőséget a kikapcsolódásra”. Hozzátette, hogy a klubhoz nem érkezett panasz a játékosok viselkedése miatt.

A csapattal volt egyébként Ched Evans is, aki ellen nemi erőszak vádjával folyik eljárás. Ő korábban a Manchesterben és a Norwichban is játszott, de 2012-ben börtönbe került egy 19 éves nő megerőszakolása miatt. A fellebbviteli bíróság azonban idén áprilisban szabadon bocsátása mellett döntött, így lehetőséget kapott a Chesterfieldtől, hogy folytassa labdarúgó karrierjét. Emiatt egyébként egyik legfontosabb szponzora szerződést bontott a klubbal.

A Chesterfield az edzőtáborból való visszatérés után egyébként barátságos mérkőzést játszott a Sheffielddel, amit 2-0-ra elvesztettek. (Daily Mail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik