Pályán kívül

A szexuális zaklatással vádolt masszőr kiáll Kiss László mellett

Kiss Lászlóról múlt kedden írta meg a privatkopo.hu, hogy 1962-ben elítélték csoportosan elkövetett nemi erőszak miatt. Bár az úszószövetség és az edzőbizottság kiállt a tréner mellett, csütörtökön lemondott szövetségi kapitányi tisztségéről, valamint Százhalombatta tiszteletbeli alpolgármesteri címéről is.

A Bors kíváncsi volt Bacsa István véleményére is. A Kicsi bácsiként ismert masszőrről Szepesi Niki írta azt botránykönyvében, hogy molesztálta őt. A rendőrség vizsgálódott az ügyben, ám elévülésre hivatkozva lezárták a nyomozást 2014-ben.

„Hosszú évtizedek óta nem beszélt erről senki. Most elővették. Megcsinálták, megbűnhődtek érte, kész. Laci egyedül képtelen lett volna erre. Véletlenül mentek fel, belecseppentek. Aztán kegyelmet kaptak, és kiengedték őket, mert nem volt, aki ússzon a világversenyeken” – mondta a Borsnak Bacsa István, aki épp kórházban van, egy csirkeláb porcikája akadt meg a gyomorszáján.

Azt is elmondta, hogy Kiss Lászlóval éveken át dolgozott együtt, sem itthon, sem külföldön nem tapasztalta, hogy a lányok után futott volna.

Talpig úriember

– mondta, és hozzátette: azt azért sajnálja, hogy amikor neki volt hasonló ügye, Kiss nem állt ki mellette.

Kicsi bácsi látásból ismerte Kiss Lászlóék áldozatát, aki „valóban nagyon szép lány volt”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik