Pályán kívül

Kiölte a fanatizmust az agyműtét a szurkolóból

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2016. 03. 14. 09:04

A 45 éves Jayne Reffin kis túlzással születése óta megszállott szurkolója volt a Hull Kingston Rovers rögbicsapatának. A nő nemrégiben 17 órás agyműtéten esett át, melynek során daganatot távolítottak el szervezetéből az orvosok. Azóta pedig egyszerűen unalmasnak találja a sportot – írja a Mirror.

Szakértők szerint a jóindulatú tumor már tíz éve ott volt a hölgy agyában, de csak 2014. februárjában fedezték fel, mikor elment hallásvizsgálatra. Két hónapra rá már a műtőasztalon feküdt, és előtte felhívták a figyelmét a sebészek, hogy jelentős negatív következményei is lehetnek a beavatkozásnak.

A műtét miatt kellett lemondanom egy franciaországi túrát, ahova természetesen a rögbi miatt mentem volna. Félelmetes, hogy az egyik végletből a másikba estem. Fanatikus voltam, de most már szívesebben sütök

– nyilatkozott Jayne Reffin.

Óriási szurkoló voltam, a házamban minden piros-fehér, a konyhámtól kezdve a kanapén át a fürdőszobáig. Még a kutyám is egy játékosról kapta a nevét. Szezonbérletem volt, de a műtét óta nem érdekel. Megjelentem az összes hazai és idegenbeli meccsen. A férjem és a gyermekeim még mindig járnak, de engem már nem hat meg.

Hozzátette, mindig elsőként állt sorba az új mezekért és a meccsjegyekért. Ma viszont már a legnagyobb városi rivális Hull FC elleni derbi sem vonzza őt a lelátóra.

Közömbös számomra a sport, unottan nézem a játékot. Nagyon érdekes, nem tudom megmagyarázni, de még az idegsebészem sem.

 

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Lazio's German forward Miroslav Klose (back, unseen) celebrates with his teammates after scoring during the Italian Serie A football match between Lazio and Atalanta at Rome's Olympic Stadium on March 13, 2016. / AFP / ANDREAS SOLAROÉlő adásban hányta el magát a kommentátor
Meghalt Verebes József, a Mágus