Budapest, 2013. október 20.
Kabát Péter, az Újpest játékosa, miután gólt lõtt a Gyõri ETO FC ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott mérkõzésen Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2013. október 20-án. A meccset a Gyõri ETO 2-1-re megnyerte.
MTI Fotó: Beliczay László
Pályán kívül

Erotikus képeivel zsarolták Kabát Pétert, fizetett

24.hu
24.hu

2016. 02. 18. 16:35

A Bors azt írja, hogy ismeretlenek egy vírus segítségével lényegében lefoglalták az újpesti csatár számítógépén található 75 ezer fényképet. Ezeken a Kabát Péter pályafutását megörökítő fotók mellett erotikus képek is voltak.

A víruson keresztül azzal zsarolták meg Kabátot, hogy 72 órán belül fizessen be 500 dollárt (139 ezer 374 Ft), különben a fotógyűjteménynek lőttek. A határidő szerint újabb 72 óra áll rendelkezésre, de akkor már ezer dollárt kell fizetni.

Kabát felkeresett egy adat-visszaállító céget, de ők nem vállalták a feladatot a vírus bonyolultságára, ismeretlenségére hivatkozva. Kabát így végül fizetett.

Úgy éreztem, más módon nem kaphatom vissza a szívemhez közel álló fotóimat, még ha tisztában is voltam vele, kockázatot vállalok. Azóta megkaptam a vírust feloldó programot, lassan kezd helyreállni a gépem, ám még mindig sok képet hiányolok

– mondta Kabát, aki úgy értesült, az elsők között kapta meg ezt a számítógépes vírust.

Kommentek

Cristiano Ronaldo még soha nem keresett ilyen könnyen 1 millió eurót
Így edzi formás testét a ruhátlan Lindsey Vonn - videó