Pályán kívül

Lázár Bence: várom a kemoterápiát, de túlélem

"Még csak huszonnégy éves vagyok, az ember ilyenkor fut, rohan, szeret, nevet, élvezi az életet, kergeti az álmait, nem pedig egy kórházi ágyon ücsörög."

Lázár Bence, az Újpestben 52 bajnokin 13 gólt szerzett, de annyi problémája volt a hátával, hogy kétszeri műtét után tavaly, 23 évesen feladta labdarúgó karrierjét. Hétfőn derült ki, hogy két hete kórházban fekszik, leukémiát diagnosztizáltak nála.

Hétfőn a Diósgyőr a Rakaczki Bence Alapítvánnyal közösen úgy döntött, pénzt gyűjt a leukémiában szenvedő Lázárnak. Ők különösen érzékenyek a témára, hiszen kapusuk szintén ebben a betegségben szenvedett, de szervezetet 2014. január 16-án feladta a küzdelmet.

Lázár Bencének reméljük a sors nem ezt az utat szánja. Ahogy a keddi Nemzeti Sportban fogalmaz, nem akart ő ebből a betegségből valamiféle szenzációt gerjeszteni, de ha már kitudódott, jobb, ha mindenki megtudja mi van vele.

“A leukémia rémisztő szó. Sohasem gondoltam volna, valaha is szoros kapcsolatba kerülök ezzel a kifejezéssel. De most mindent tudni akarok róla, mert le kell győznöm és le is győzöm. Századmásodpercre futott át az agyamon, hogy hiszen még csak huszonnégy éves vagyok, az ember ilyenkor fut, rohan, szeret, nevet, élvezi az életet, kergeti az álmait, nem pedig egy kórházi ágyon ücsörög és várja a kemoterápiát. De ez van. Most ez van. Túl leszek rajta.” – fogalmazott Bence.

“Rengeteg tervem, álmom van. Most például a jövő héttől lesz egy saját blogom a futballról, naná, hogy a futballról, és persze beszámolok majd az állapotom  változásairól is. És lenne egy kérésem is: most az egyszer nyilatkoztam, beszéltem a betegségemről, arra kérek minden újságírót, szurkolót, hogy ne hívjon, ne keressen a gyógyulásom érdekében” – fordult a válogatott keretébe is behívott csatár mindenkihez.

A Sport tévé szakkommentátoraként tevékenykedő rendkívül szimpatikus fiatalember esete megrázta a labdarúgó társadalmat. Még a válogatott kapitánya Dzsudzsák Balázs is videóüzenetet küldött számára.

Mi ezt tiszteletben tartjuk kérését és nem keressük, nem zavarjuk sokadik interjúért. Ellenben felvetjük, az MLSZ, amely honlapján e cikk születéséig még nem foglalkozott Lázár Bencével, azt a több, mint négy millió forintot, amelyet Lázár Bence egykori klubja idén befizetett szurkolói rendbontások után büntetésként, máris felajánlhatná a labdarúgónak. Ahogy az Újpest FC is azon túl, hogy jobbulást kívánt neki, valamit kitalálhatna játékosa támogatására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik