Pályán kívül

TOP 5: megalázó holland túra, meccs közbeni letartóztatás

holland-magyar(2)(650x433)(1).jpg (hollandia, magyarország)
holland-magyar(2)(650x433)(1).jpg (hollandia, magyarország)

Ezen a hétvégén is számos érdekes esemény történt a sport világában. Íme a top5, szubjektív szemmel.

Bármennyire is szeretnénk elfelejteni, nem mehetünk el szó nélkül a holland-magyar vb-selejtező mellett. Bár sokat nem tudunk hozzátenni a történethez, mindenki ismeri már a részleteket: történelmi verést kaptunk, majd azonnal lemondott Egervári Sándor szövetségi kapitány.

Azonban talán egy pozitívuma mégis lehet ennek a kudarcnak: végre elindulhat egy megtisztulási folyamat a magyar futballban. Ennek lehet előszele Szalai Ádám hétfői nyilatkozata, a Schalke futballistája ugyanis élesen kritizálta  a hazai futballvilágot.

Azonban még így is ott tartunk, hogy matematikai esélyünk van a pótselejtező kivívására, de ehhez nem kis csoda kellene: nyerni kell Andorra ellen, a hollandoknak idegenben kell verni a törököket, míg Romániának otthon kellene elbuknia az észtek legjobbjai ellen.

Váltsunk helyszínt, bár a téma most sem lesz könnyebb. Adrian Peterson, a Minnesota Vikings amerikaifocistájának kisfiát halálra verte a gyermek nevelőapja.

A kétéves fiút ismeretlen okokból verte össze az anya élettársa, majd a kórházba szállítottás után belehalt a sérüléseibe.

Ennek ellenére a Vikings ikonja vállalta a játékot a Carolina ellen, ám a mérkőzést a Panthers nyerte. Peterson tíz futásból 62 yardot hozott össze, elkapásban pedig háromból 21-et.

Amerikaifocihoz kötődik a következő sztorink is.

Az egyik középiskolai találkozón furcsa eset szakadt félbe a meccs, hiszen a két játékvezető arra kérte az egyik rendőrt, hogy néhány hevesen szurkoló nézőt küldjön hátrébb. Ez meg is történt, de a bíróknak nem volt elég, majd miután felhúzták magukat, az egyikük haza akarta zavarni a rendőrt.

Na ezt ő sem hagyta annyiban, ugyanis letartóztatta őket a harmadik negyed közepén, hivatalos személy fenyegetése miatt.

Fotó: MTI/AP

Térjünk át az úszársra. Moszkvában zajlott a rövidpályás úszó-Világkupa következő állomása. A tavalyi remeklés után Hosszú Katinka idén is a 100 ezer dolláros, vagyis több mint 20 milló forintós fődíjat célozta meg, és ez össze is jöhet neki, hiszen a hétvégén 200 vegyesen aranyat, 200 gyorson, 50 háton és 800 gyorson ezüstöt, 200 háton és 100 pillangón pedig bronzot szerzett.

Egy nap alatt hat érem, bravó.

Fotó: MTI

Végezetül kézilabda: a Bajnokok Ligájában a Ferencváros, a Győr és az MKB Veszprém is nyerni tudott az elmúlt fordulóban.

A veszprémiek az ukrán Motor Zaporizzsja ellen nyertek 44-27-re, Tomoriék Dabason verték 27-25-re a Buducsnoszt Podgoricát, míg az ETO a Baia Mare otthonában diadalmaskodott 33-21-re, vagyis remek eredménnyel zártát a hétvégét csapataink a nemzetközi porondon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik