Pályán kívül

Futballgyilkosok

Futballgyilkosok (benkő gábor, futballgyilkosok, bundabotrány, dokumentumregény, )
Futballgyilkosok (benkő gábor, futballgyilkosok, bundabotrány, dokumentumregény, )

Ezen a találó címen jelent meg dokumentumregény a bundabotrányról.

A Duna International Kiadó gondozásában már kapható a nagyobb könyvesboltokban és a hipermarketekben Benkő Gábor Futballgyilkosok című dokumentumregénye. A szerző napjaink labdarúgásának darázsfészkébe nyúlt, amikor a fogadási csalásról, közkeletű nevén a bundabotrányról írt könyvet. Benkő az elmúlt hónapokban aktív forrás- és kutatómunkát végzett. Felkeresett és szóra bírt olyan embereket, akik a futballban éltek és élnek a mai napig, s akik az inkognitójuk megőrzését kérve bizalmukba avatták őt.

A Futballgyilkosok – figyelembe véve személyiségi jogokat és a nyomozásjelenlegi állását, illetve a jogerős ítéleteknek nem elébe menve – kényszerből fikciós környezetbe ágyazva meséli el néhány magyar profi focista, edző és klubvezető történetét. Az írás bepillantást enged a fogadási csalásokon meggazdagodott maffiózók kegyetlenkedéseibe, a futballisták fényűző, ám végletekig kiszolgáltatott életébe. A fő- és mellékszereplők a labdarúgás ismert figuráiból összegyúrt alakok, ezért egyértelmű azonosításukra tett kísérletek nagyrészt hiábavalóak. Az események azonban, amelyeken keresztül a könyv bemutatja a fogadási csalás rendszerét, valóságosak, még akkor is, ha időben és térben olykor utaztatja őket az író.

Más formában egyszerűen képtelenség lett volna megírni a magyar bundabotrány hátterét. A Futballgyilkosok persze nem kínál megoldást a problémára. De mindenképpen egy felkiáltójel, egy olyan történet, amely soha nem látott részletességgel ábrázolja a legnépszerűbb hazai sportágat ellepő mocskot.

Benkő Gábor tizenkét éve dolgozik sportújságíróként. 2010-ben a Magyar Sportújságírók Szövetsége Nívódíjjal tüntette ki. Június 1-től a FourFourTwo.hu főszerkesztői pozícióját tölti be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik