Forma-1

Bekeményített a Mercedes, visszaesett a Red Bull

Pénteken mindkét szabadedzést Max Verstappen nyerte, miközben csapattársa délelőtt második, délután harmadik leggyorsabb időt autózott. Ehhez képest erős visszalépés volt a szombat délelőtti, utolsó edzés ötödik és hetedik helye, ráadásul Verstappen autója egyszerűen leállt tíz perccel a gyakorlás vége előtt.

Egyébként is sok technikai probléma volt, a Renault például állított valamit a motorbeállításokon, de percek alatt ki is gyulladt Jolyon Palmer autója.

Nagyon jól ment azonban a Mercedes, Valtteri Bottas és Lewis Hamilton egymásra licitálva menték a gyorsabb és gyorsabb köröket, de az edzés végére Kimi Räikkönen is felzárkózott az élmezőnybe. Ez a hármas lett a leggyorsabb az edzés végén is.

A nap legérdekesebb fejleménye azonban egyértelműen az, hogy az ominózus nyolcadik kanyar belső ívére felszerelt magas rázókövet szombaton reggel eltávolították. Helyette egyszerű felfestést tettek a kanyarba. Ez volt az a szakasz, ahol Sergio Pérez az első, Jolyon Palmer a második bakui edzésen zúzta szét az autóját a rázókő miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik