Forma-1

Forma-1: jövőre újra ott lehet a rajtrácson Jenson Button

Jenson Button a tavalyi szezon végeztével vonult vissza a Forma-1-től, de idén egy futamon újra rajthoz áll. A brit világbajnok veszi át ugyanis Fernando Alonso helyét a jövő hét végén sorra kerülő Monacói Nagydíjon, amikor a spanyol pilóta az Indy 500-on indul.

A Daily Mail cikke szerint nem elképzelhetetlen, hogy Button a 2018-as idényben is ott lesz a rajtrácson, ráadásul az egész szezonban.

Nem tudom kizárni a visszatérés lehetőségét. Szerződés köt a csapathoz, amely szerint versenyezni fogok jövőre, így nem zárok ki semmit. Hihetetlen, mennyi lehetőségem lett volna arra, hogy idén is versenyezzek. Monacóra úgy gondolok, mint az egyetlen futamra, amelyen rajthoz állok ebben az évben, de ha a csapat újra megkér, hogy helyettesítsek valakit, itt leszek

– nyilatkozta a brit versenyző.

Button a monacói beugrásával kapcsolatban így vélekedett:

Elég furcsa belegondolni, hogy visszaülök egy F1-es autóba, de nincsenek negatív gondolataim. Jó lenne szép eredményt elérni, de nem tudom, hogyan alakulnak majd a dolgok, ahogy azt sem, hogy mikor beülök az autóba, másképp fogom-e magam érezni, és emiatt esetleg nem leszek elég gyors.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik