Forma-1

F1: Rosberg 13 éves körrekordot döntött meg Ausztriában

Nico Rosberg volt a leggyorsabb a Forma-1-es Osztrák Nagydíj első szabadedzésén. Nem is akárhogy diadalmaskodott a német pilóta, megdöntötte a Red Bull Ring körrekordját.

Michael Schumacher tartotta a csúcsot a pályán, egészen péntekig, hiszen a Mercedes pilótája 1:07.373-es idővel több, mint fél másodpercet javított a hétszeres világbajnok rekordján. Ez a világbajnoki pontversenyben éllovas versenyző technikája mellett a pálya újraaszfaltozásának is köszönhető.

Lewis Hamilton egyelőre nem találta a ritmust Ausztriában, egyszer meg is pördült, végül négy tizeddel kapott ki csapattársától. A Mercedes-pilóták mögött a Ferrarik futották a legjobb időket, Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen sorrendben.

A hétvégén új kerékvető-kiegészítő elemeket vetettek be a szervezők, hogy ezzel tántorítsák el a versenyzőket a pálya elhagyásától. Max Verstappen be is mutatta, mi történik, ha mégis szélesen veszik a kanyarokat, tönkretette autója kerékfelfüggesztését. Az Osztrák Nagydíj második szabadedzését délután 14:00-tól rendezik.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik