Forma-1

Vettel kiakadt Kvjatra, az orosz csak mosolygott

Elég mozgalmas volt a Forma-1 Kínai Nagydíjának eleje, a rajt után többen is összeakadtak, ami rendesen megkavarta a dolgokat a folytatásra. Sebastian Vettel például csapattársával, Kimi Räikkönennel koccant, amitől a finn autójáról leesett az első szárny.

A Ferrari német versenyzője szerint Danyiil Kvjat volt a hibás, még a későbbi, biztonsági autós időszak alatt is a Red Bull orosz versenyzője miatt füstölgött.

Öngyilkos manőver volt, nem is volt esélye bevenni a kanyart ilyen tempóval

– mondta a csapatrádión.

A Nico Rosberg sikerével véget ért futamon mindketten dobogós helyen végeztek, Vettel második lett, Kvjat pedig harmadik. A pódiumszobában a német meg is találta az oroszt, azt mondta neki,

úgy jött, mint egy torpedó.

Én csak versenyeztem

– felelte Kvjat, majd mikor Vettel folytatta, hogy majdnem összeütköztek, és ő nem tudott semerre sem menni, mert voltak mellette, az orosz azt válaszolta: ő nem láthat mindent és nem ütköztek össze.

Videón a vita:

Vettel erre megjegyezte, hogy mázlija volt Kvjatnak, a fiatal, az incidens alatt amúgy végig mosolygós versenyző pedig erre csak annyit felelt:

De dobogón vagyok. És te is.

Természetesen a pódiumbeszélgetés során is előkerült a téma, Vettel már sokkal visszafogottabb volt, azt fejtegette, hogy nehéz megítélni Kvjat szemszögéből a dolgot, ő előtte elfogyott a tér, így nekiment Räikkönennek, amiért elnézést kért a csapattárstól és a csapattól is. A finn egyébként a kezdeti kálvária után az ötödik helyen végzett.

Kvjat is felelevenítette még egyszer a történteket, és abban egyetértett Vettellel, hogy kockázatos döntés volt, de szerinte ilyen a versenyzés.

Részemről rendben van a dolog és a folytatásban is így fogok versenyezni. Erre számítson mindenki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik