Forma-1

Raikkönen megreformálná a Forma-1-et

A javaslatával szerinte a nézők és a csapatok is jól járnának.

A Ferrari finn pilótája átalakítaná a versenyhétvége felépítését a Forma-1-ben. Mint ismeretes a legutóbbi versenyhétvégén, Austinban hatalmas felhőszakadás volt. A második szabadedzés nem sem tudták rendezni, a harmadikat is csak alig, az időmérőt pedig szombatról vasárnapra halasztották.

Raikkönen szerint a szurkolók jól jártak azzal, hogy egy napon rendezték a kvalifikációt és a futamot, mert így többször láthatták az autókat a pályán. Szerinte ebből is látszik, hogy a kétnapos versenyhétvége megoldható.

A finn versenyző szerint elég lenne csak két szabadedzést tartani, de abból az egyik lehetne hosszabb az eddigi másfél órásnál. A időmérőket pedig mindig a verseny napján kellene megrendezni. Az sem lenne probléma, hogy a pilótáknak sokkal korábban ébren kellene lenniük – írja az Autosport.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene is egyetértett versenyzőjével. Mint mondta, azért volt izgalmas az Amerikai Nagydíj mert egy napon volt az időmérő és a futam. Erre persze még jöhetnek extra dolgok, mint az eső, de az már csak hab a tortán.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik