Forma-1

Hamilton: Az usanka és a cowboy-kalap után jöhet a sombrero a fejemre

A harmadik világbajnoki címét a múlt vasárnapi Egyesült Államok Nagydíján bebiztosító Lewis Hamilton, a Forma-1-es Mercedes istálló brit versenyzője nyerni akar, s ezzel történelmet írna a 23 év után újra sorra kerülő mexikói GP-n a hétvégén.

A Mexikói Nagydíj modern történetének első győzteseként szeretnék maradandót alkotni

– jelentette ki szerdán a 30 éves pilóta, aki három nappal ezelőtt Austinban ért célba elsőként, s ezzel címét megvédve harmadik vb-diadalát aratta.

Az egyéni pontversenyt először 2008-ban megnyerő Hamilton a mostani szezonban 16 futamból tízen győzött, így ha a hátralévő három versenyen is elsőként halad át a célvonalon, beállítja a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel (Ferrari) és a legendás, hétszeres világbajnok Michael Schumacher rekordját. Előbbi 2013-ban még a Red Bull színeiben, utóbbi pedig 2004-ben, a Ferrarival nyert egy idényben 13 GP-t.

Az Orosz Nagydíjon viselt usanka és az amerikai cowboy-kalap után remélem, hogy egy óriási sombreróval a fejemen állok majd a dobogón Mexikóban

– mondta Hamilton, akinek a mezőny legjobb autója, illetve az idén látott fölénye mellett a statisztika is reményt adhat: 1962 és 1970 között ötször, 1986 és 1992 között kétszer nyert brit versenyző Mexikóban, ahol az eddig megrendezett 16 F1-es futamon így a szigetországi pilóták voltak a legsikeresebbek.

Az utolsó, 1992-es mexikói versenyen az abban az évben világbajnok Nigel Mansell győzött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik