Forma-1

Ecclestone Vettelre fogadna

Bernie Ecclestone (bernie ecclestone, )
Bernie Ecclestone (bernie ecclestone, )

A Forma-1-et irányító brit üzletember szerint a szezonzáró Brazil Nagydíj előtt Sebastian Vettel világbajnoki címvédésére van a legnagyobb esély.

Mint ismert, vasárnap Texasban Lewis Hamilton tudott nyerni, azonban a címvédő Sebastian Vettel lett a második, így három ponttal tudta növelni előnyét a harmadikként célba érő Fernando Alonsóval szemben az összetettben. Már csak utóbbi két pilóta van versenyben a 2012-es világbajnoki címért, a német pedig 13 egységnyi fórban várja az interlagosi futamot.

Bernie Ecclestone, a Forma-1-et irányító brit üzletember nem számít nagy meglepetésre a vasárnapi versenyen, ő, ha fogadna, akkor Vettelre tenné fel a pénzét.

Sebastian több pontot szerzett eddig és több futamot nyert, így jobban rászolgált a végső sikerre. Kétségtelen tény: Alonso teljesítménye is elismerésre méltó, hiszen nem mindig a legjobb autóval versenyzett” – mondta az AFP-nek az F1 nagyura.

A Red Bullnak jól megy egyébként Brazíliában, 2011-ben és 2009-ben is Mark Webber nyerte a futamot, 2010-ben pedig Vettelt intette le elsőként a kockás zászló. A németnek idén egy negyedik hely is elegendő ahhoz, hogy megszerezze zsinórban harmadik vb-címét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik