Forma-1

Ecclestone egy hetet vár Austinra

Az F1 ura legfeljebb a szezonzáró Brazil Nagydíjig hajlandó várni a 2012-re tervezett texasi Amerikai Nagydíj rendezőinek pénzére.

Mivel a 2012-re a texasi Austinba tervezett új Amerikai Nagydíj szervezőinek nincs pénze, ezért a korábbi szerződést felbontotta velük Bernie Ecclestone, és az F1 ura kész ejteni a futamot a versenynaptárból. A kisember ezt már a hét közepén kijelentette, egy frissebb interjúban pedig meg is erősítette, hogy ő nem ad újabb haladékot, nem fog tovább alkudozni.

A 2012-es naptárat véglegesítő Motorsport Világtanács december 7-én ülésezik majd, de Ecclestone csak a jövő hétvégi Brazil Nagydíjig vár az austiniakra, utána vége mindennek. “Még a Világtanács ülése előtt kell dönteni. Nem kell újabb határidő, nem kell az utolsó pillanatban kapkodni, vártunk már eleget. Egy hetük van. Ott leszünk Brazíliában, akkor jelentkezhetnek.”

A kérdésre, hogy megoldás híján egy hét múlva biztosan ejti-e a futamot, Bernie határozottan válaszolt: “Igen, igen! Nincs mit menteni, nem tudnak fizetni. Mit csináljak, várjak a jövő évig? Küldjük a pályára az autókat, aztán jöjjünk haza pénz nélkül? A csapatoknak is fizetni kell!”

Az austini gondokról szóló hírek felbukkanásakor egyes F1-es szereplők arra utaltak, hogy csak a szokásos birkózásról, alkudozásról van szó, de Ecclestone azt állítja, ez most nem játék: “Nincs itt semmi trükközés, nekem ez nem szokásom. Már 18 hónapja vagy még régebben próbálok zöld ágra vergődni ezekkel a fickókkal. Ha lenne pénzük, semmi gond nem lenne.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik