Forma-1

Mansell beszólt Lewis Hamiltonnak

Az idén szenvedő Lewis Hamilton a Japán Nagydíjon sem tudta elkerülni a balhékat - az 1992-es bajnok, Nigel Mansell szerint is baj van a mclarenessel.

Lewis Hamilton 2011-es idény bevallottan az eddigi legrosszabbja, és úgy tűnik, nem egyelőre is sikerül kimásznia a gödörből.

A megelőző futamok esetei után Japánban sem ment simán minden számára. A pilóta csütörtökön a szemtanúk szerint elég idegesen nyilatkozva védte magát, szombaton az időmérő utolsó szakaszában keveredett incidensbe Michael Schumacherrel és Mark Webberrel, vasárnap pedig míg csapattársa, Jenson Button egy újabb nagyszerű győzelmet aratott, Hamilton megint megtalálta Felipe Massát, koccantak.

A 2008-as bajnok idén bőven kapott már kritikákat minden rendű-rangú F1-es szereplőtől, ezen a hétvégén épp az 1992-es világbajnok Nigel Mansell fogalmazott meg nem túl hízelgő véleményt róla.


“Lewisnak baj van a hozzáállásával, ezen változtatnia kell. Fejben össze kell szednie magát. Ügyesebben kellene bánnia az autóval, mint ahogy idén tette, túl sokszor vezetett úgy, hogy baleset lett belőle”
– mondta az angol.

Másokhoz hasonlóan Mansell is úgy látja, hogy Hamilton mellől hiányzik egy megbízható személy, aki támogatná és helyretenné, amikor kell.

“Kellene neki valaki, akire felnéz, aki időnként megmondhatná neki, hogy mi a helyzet és hogyan kellene viselkednie. Lewisnak időnként előbb jár a szája, mint az esze.”

 


Ajánlott videó

Olvasói sztorik