Forma-1

Béke honol a Red Bullnál

Mark Webber szerint Christian Horner csapatvezető kibékítette a feleket az istállón belül.

Ahogy arról korábban már írtunk, paprikássá vált a hangulat a Red Bull Racing Teamen belül, miután a Brit Nagydíjon az utolsó szabadedzés után a vezetőség levetette Mark Webber autójáról a csapat által nemrégiben kifejlesztett új szárnyat, és átszerelte azt Sebastian Vettel járművére.

A futamon aztán a német pilóta már az elején defektet kapott, így végül a mezőny végéről küzdötte fel magát a hetedik helyig. Csapattársa, Mark Webber ugyanakkor magabiztosan nyerte meg a versenyt, a csapatrádión pedig azt mondta, hogy nem is rossz ez egy második számú pilótától.

„Megbeszéltük a dolgokat, és tisztáztunk mindent. Pár dolgot, amiket talán nem kellett volna, a pillanat hevében mondtam ki. A Forma-1 világában sokszor előtörnek az érzelmek és az adrenalin, erre példa a rádióbeszélgetésünk a futam után. Az tökéletes példája az ausztrál szarkazmusnak. Most már megértettem, hogy azért kapta meg Sebastian a szárnyat, mert ő állt előrébb a világbajnokság ponttáblázatán, így a csapat őt támogatta. Hornerrel évek óta ismerjük és tiszteljük egymást, tudom, hogy mennyien állnak mögöttünk, őket is képviseljük. Sebbel nem vagyunk ellenségek, csak két pilóta, akik keményen tolják” – írta Mark Webber internetes honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik