Forma-1

A Volkswagent akarja motorszállítónak a Williams

A német autógyár egyelőre tagad, Sir Frank Williams viszont optimistán tekint az együttműködésre.

A Sport Bild információi szerint a Williams Forma-1-es csapatának alapítója, Sir Frank Williams jó esélyt lát arra, hogy a jövőben a Volkswagen legyen csapata motorszállítója.

A német lap szerint Sir Frank Williams, aki csapatából nemrég húsz százalék részesedést adott el egy osztrák érdekeltségű befektetői csoportnak, most újabb részvényeket adhat el a wolfsburgi székhelyű Volkswagennek.

„Erősebbek lennénk gyári csapatként, mint privátként, ez nem is kérdéses. Emellett szimpatikus nekünk Németország” – kezdte a csapattulajdonos.

„A német autók kiválóak. Tavaly a Brawn, előtte pedig a McLaren lett világbajnok a Mercedesszel, amelynek most már saját csapata van.” – tette hozzá Williams.

A Williams, amelynek jelenleg a brit Cosworth gyártja a motorokat, legutóbb 2004-ben tudott versenyt nyerni. A csapat akkor is egy német autógyárral, mégpedig a BMW-vel működött együtt.

A Volkswagen persze gyorsan tagadta ezeket a híreszteléseket. „A Forma-1 jelenleg nem téma nálunk. Azonban ha a körülmények megváltoznak, el kell gondolkodnunk rajta.” – mondta a német autógyártó képviseletében Hans-Joachim Stuck.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik