Foci

Megvan, kinek köszönhetjük Georges Leekenst

Röviden és egyszerűen egy belga menedzsercégnek, amely tulajdonosai azonban magyarok.

Hétfő délután, néhány perccel az aznap összehívott rendkívüli sajtótájékoztatót megelőzően az MLSZ hivatalosan is bejelentette: a belga Georges Leekens veszi át a menesztett Bernd Storck helyét. Kérdés, kinek köszönhetjük, hogy a Magyarországon kevésbé ismert belga szakember épp a mi válogatottunk élén kötött ki?

Nos, a válasz röviden: az East Foot Managementnek. 

A belga menedzsercég tulajdonosai azonban magyarok. A céget még évtizedekkel ezelőtt alapította Bognár György, aki ma már fiával, Istvánnal és Békeffy Gáborral közösen segít labdarúgókat és edzőket összekötni a munkáltató klubokkal. Georges Leekenst speciel 1972 óta képviselik, akkor még játékosként segítették egy ­Bruges-i szerződéshez.

Az MLSZ vezetőivel évek óta jó viszonyban és kapcsolatban vagyunk. Már 2013-ban, Pintér Attila kinevezése előtt is megkerestek minket, hogy érdeklődjenek az általunk képviselt Georges Leekensről. Akkor azonban volt szerződése a belga edzőnek. Most ismét felhívtak bennünket, hogy informálódjanak Georges jelenlegi helyzetével kapcsolatban. A román válogatottól és Egyiptomból is volt ajánlata, ő azonban a magyar kapitányi felkérésre mondott igent.

– árulta el a blikk.hu érdeklődésére Bognár István.

(Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik