Foci

Óriási neveket előz meg a spanyoloknál az Újpest korábbi játékosa

Akármennyit szapuljuk, azért az NB I is lehet néha megfelelő ugródeszka, ezt bizonyítja Enisz Bardhi esete is, aki az Újpesten addig lőtte a gólokat, míg kinőtte a magyar bajnokságot, és elvitte őt a spanyol élvonalba a nyáron visszajutó Levante.

A valenciai klub 1,5 millió eurót fizetett az Újpestnek a macedón támadó középpályásért, aki eddig kilenc meccsen összesen 625 percet játszott, és már 4 gólnál tart, amivel csapatában ő a legeredményesebb, és a gólok 36 százalékát ő jegyzi.

Első gólja egy csodálatos szabadrúgás volt a Deportivo elleni meccsen, ami ráadásul fontos is volt, mert 0-2-nél lőtte.

A másodikat a valenciai városi derbin szerezte 0-1-nél, ezzel szerzett pontot a Levante az azóta szárnyaló Valencia ellen.

A harmadik megint egy szabadrúgás volt, a Real Sociedad elleni, 3-0-ra megnyert meccsen ő állította be a végeredményt.

És a mostani fordulóban megszületett a negyedik Bardhi-gól, egy visszatett labdát vágott be az Eibar ellen, de a Levante hiába húzott el 2-0-ra, a vége 2-2 lett.

Csapata 10 forduló után a 11. helyen áll, és ha így folytatja, nem lesznek kiesési gondjai. Bardhi pedig az újabb gólokkal feljebb srófolhatja az árát, és az sem hangzik rosszul, hogy jelenleg Cristiano Ronaldót, Gareth Bale-t, Karim Benzemát, Luis Suárezt és Antoine Griezmannt is lepipálja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik