Foci

Súlyos verést kapott hazai pályán az Everton az Arsenaltól

Az Everton hazai pályán 5-2-re kikapott az Arsenal csapatától az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának vasárnapi játéknapján. Az első tíz percben gyakorlatilag egykapuztak az ágyúsok, azonban Jordan Pickford magabiztos kapusteljesítménye meccsben tartotta a liverpooliakat.

Ezzel ellentétben a 12. percben az első lövésből gólt lőtt az Everton, Wayne Rooney tüzelt Petr Cech kapujába. Félidőre egalizálni tudott Nacho Monreal egy kipattanó labdából, majd a végig remekül játszó Alexis Sanchez ívelését fejelte be Mesut Özil. A hazaiak fokozatosan veszítették el a kontrollt a mérkőzésen, a 68. percben pedig Idrissa Gueye megkapta második sárga lapját, amely végleg megpecsételte a kékmezesek – és talán a szenvedő Ronald Koeman vezetőedző – sorsát.

Alexandre Lacazette, Aaron Ramsey és Sanchez is betalált, az Everton második gólja csak egy gyenge hazaadás utáni rossz Cech-cselnek volt köszönhető. Vereségével kieső helyen maradtak a liverpooli kékek, az Arsenal viszont beérte a Chelsea-t.

Végeredmény – Premier League, 9. forduló

Everton – Arsenal 5-2 (1-1)
Gólszerző: Rooney 12., Niasse 93., ill. Monreal 39., Özil 53., Lacazette 74., Ramsey 90., Sanchez 92.
Kiállítva: Gueye 68.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik