Foci

Az újonc ellen szenvedte el első vereségét a Man United

Megszületett a Manchester United első veresége a Premier League kilencedik fordulójában az idei szezonban. Szombaton az újonc Huddersfield vendégeként lépett pályára José Mourinho csapata és a 28. percben egy eladott labdával Aaron Mooy nyargalt végig az ellenfél térfelén és bár társa elpackázta a lehetőségét, a kipattanót Mooy értékesítette.

Hat perccel később Victor Lindelöf nézett el egy hosszan előre lőtt labdát, Laurent Depoitre pedig köszönte szépen, elhúzta David de Gea mellett és a kapuba gurított. A 78. percben Marcus Rashford szép fejessel szépített, de ez csak a szépségtapasz volt, a Vörös Ördögök kikaptak, az idei bajnokság során először.

A másik manchesteri csapat azonban magabiztos 3-0-s győzelmet ünnepelhetett a Burnley ellen. Az autóbalesete után visszatérő Sergio Agüero nyitotta a gólok sorát tizenegyesből a 28. percben, a második félidőben pedig Nicolás Otamendi fejelt be egy szögletet. A végeredményt Leroy Sané állította be, miután Kevin de Bruyne kihagyhatatlan helyzetbe hozta egy zseniális indítással. Győzelmével a Manchester City már öt ponttal vezeti az angol bajnokságot.

Hazai pályán nyerni tudott egy góllal a Newcastle United az éledezni látszó Crystal Palace ellen, a Stoke City viszont ismét kikapott, ezúttal a Bournemouth ellen 2-1-re.

Eredmények – Premier League, 9. forduló

Huddersfield – Manchester United 2-1 (2-0)
Gólszerző: Mooy 28., Depoitre 34. ill. Rashford 78.

Manchester City – Burnley 3-0 (1-0)
Gólszerző: Agüero 28., Otamendi 73., Sané 75.

Newcastle – Crystal Palace 1-0 (0-0)
Gólszerző: Merino 86.

Stoke City – Bournemouth 1-2 (0-2)
Gólszerző: Diouf 63. ill. Surman 16., Stanislas 18.

Swansea – Leicester 1-2 (0-1)
Gólszerző: Mawson 56. ill. Fernandez (öngól) 25., Okazaki 49.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik