Foci

Szabó Levente olyat védett, amilyet még nem látott a világ

A magyar férfi kézilabda bajnokság elég egysíkú abból a szempontból, hogy évtizedek óta a Veszprémnek csak a Szeged jelent komolyabb ellenállást, mögöttük elég nagy a szakadék.

Ehhez képest a Balatonfüred öt meccs után száz százalékos, momentán második, épp az eddig négy találkozót játszó veszprémieket előzik meg két ponttal.

Hétvégén papírforma eredményt hoztak az Orosháza ellen és nem is írnánk a 31-20-es végeredménnyel záródó meccsről többet, ha nem történt volna valami egészen elképesztő dolog a találkozón.

De történt, mégpedig a szenzációt az orosházi kapus szállította.

Még az első félidő közepén, szoros állásnál történt, hogy a Balatonfüred kapusa Fazekas, egy labdavesztés után gyorsan indította Hornyákot, aki a ziccerben lévő Debreczeni Dávidhoz passzolt. A lerohanás olyan gyorsan történt, hogy a vendégek kapusa, Szabó Levente még a mezőnynek háttal igyekezett a kapuja felé, de közben észlelte az akciót, ezért miközben semmit sem látott a támadásból, védő mozdulatokat mutatott be.

Debrecenit a “vakon” ugráló, hadonászó kapus annyira meglephette, hogy belevágta a labdát. Más szemszögből Szabó fantasztikusan nagyot védett. Úgy, ahogy mi még kézilabdakapust nem láttunk hárítani. Gyanítjuk, a világban máshol sem sűrűn fordult elő ilyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik