Foci

Harry Kane szenzációs, kiütötte ellenfelét a Tottenham

A Huddersfield Town nagyszerűen kezdte első szezonját a Premier League-ben, az újonc a fordulót megelőző hat mérkőzésén négyen nem kapott gólt, csak egyszer kapott ki, azaz gyűjtögeti a pontokat becsülettel. Ezek után szombaton érkezett a Tottenham Hotspur és a Kirklees Stadion gyepébe döngölte a hazaiakat egy félidő alatt.

A hazai védelem hathatós közreműködése mellett Harry Kane duplázott (mindkétszer Kieran Trippier adta neki a gólpasszt), Ben Davies is betalált közben, a 23. percben így már 0-3 volt az állás. A félidő végén volt egy keresztlécen csattanó lövése a Huddersfieldnek, nem jött össze a szépítés.

Kane első gólja:

Davies duplázta meg a Spurs előnyét:

Majd ismét lecsapott Harry Kane:

A második felvonás elején, egy kapu előtti tömörülésben több lehetősége is volt a Tottenhamnek az újabb gólra, de sem Kane, sem Eriksson nem járt sikerrel. A folytatásban aztán a londoniak visszabb vettek a tempóból, megtehették, mert így is nagyon simán behúzták a meccset, a csereként beálló Moussa Sissoko is betalált a végén.

Sissoko tette fel az i-re a pontot:

A duplázó Kane egészen elképesztő formában van.

Az augusztusi átok ismét lecsapott rá, az idány elején nem szerzett gól, most azonban szeptemberben 13-nál jár a klubját és a válogatottat, na meg az összes sorozatot nézve, a legutóbbi három mérkőzésén hétszer talált be. Döbbenetesen jó ez a statisztika, karrierje legjobb hónapja volt ez.

Ugyanaggyi Premier League-gólnál jár, mint amennyit Cristiano Ronaldo szerzett manchesteri éveiben (84), csakhogy a portugálnak ehhez 196 angol bajnokira volt szüksége, a 24 éves Kane-nek elég volt 120 is.

Eredmény – Premier League, 7. forduló

Huddersfield Town – Tottenham Hotspur 0-4 (0-3)

Gólszerzők: Kane (9., 23.), Davies (16.), Sissoko (90+1.)

Fotó: Gareth Copley/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik