Foci

Vb-negyeddöntős ellen zárja az évet a labdarúgó-válogatott

Az októberi két vb-selejtező után novemberben két barátságos mérkőzést is játszik a nemzeti tizenegy. A második nem lesz könnyű, jó kis meccsnek ígérkezik.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának pénteki beszámolója szerint mindkét találkozóra a világbajnoki selejtezősorozat zárását követően kerül sor: Luxemburggal november 10-én idegenben, Costa Ricával négy nappal később hazai pályán játszik Bernd Storck szövetségi kapitány együttese.

A magyar válogatott mind a tíz mérkőzését megnyerte az európai miniállam csapatával szemben, a karibi együttessel viszont még nem találkozott.

Costa Rica csapata novemberben vélhetőleg világbajnoki résztvevőként érkezik Magyarországra, mivel a CONCACAF zóna utolsó csoportkörében, két fordulóval a vége előtt a biztos kijutást jelentő második helyen áll. A csapat hat ponttal előzi meg a negyedik, pótselejtezős pozíciót elfoglaló Egyesült Államok, illetve az ötödik Honduras válogatottját is.

A dél-amerikai csapat emlékezetes módon a 2014-es világbajnokságon előbb Uruguay, és az így kieső Olaszország, illetve Anglia előtt megnyerte csoportját, majd Görögország legyőzése után Hollandiától, büntetőkkel kapott ki az elődöntőbe jutásért vívott párharcban.

Paulo Wanchope szövetségi kapitány csapata elleni találkozó ezért jó kis meccsnek ígérkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik