Foci

Előnyben a magyar futsalosok az Európa-bajnoki pótselejtezőben

A magyar futsal-válogatott a második helyen végzett az Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában, így pótselejtezőn harcolhatja ki a részvételt a kontinenstornán. Ehhez a lengyeleket kellene legyűrni egy oda-visszavágós párharcban, az első mérkőzést kedd este rendezték Miskolcon.

A találkozó elején mindkét csapat előtt adódott helyzet, ezek azonban kimaradtak. A 12. percben is még volt egy lengyel blokk, de aztán Horváth estében is a kapuba talált a kipattanó után, így a magyar csapat megszerezte a vezetést. A szünetig Tóthnak voltak bravúrjai és a mieinknek is voltak még lehetőségeik, de maradt az 1-0.

Tóth a második félidő elején és sikeresen őrizte a magyar kaput, aztán vitatható büntetőhöz jutott a magyar válogatott, amit Dróth értékesített. A 30. percben kapufát lőttek a lengyelek, majd nem sokkal később szépítettek. Alig több, mint egy perccel a vége előtt volt egy nagy hazai ziccer, Komáromi azonban a kapu fölé lőtt kapásból. Klacsák előtt is volt egy óriási lehetőség, de eltévesztette a kaput.

Maradt a 2-1-es végeredmény, előnyben a magyar válogatott, de hatalmas csata várható a lengyelországi meccsen. A visszavágó szeptember 26-án, 18.30-tól lesz Koszalinban.

Amennyiben a magyar csapat kvalifikálna a 2018-as szlovéniai tornára, úgy negyedik alkalommal vehetne részt az Eb-n 2005, 2010 és 2016 után.

Eredmény – futsal, Eb-pótselejtező, 1. mérkőzés

Magyarország – Lengyelorzág 2-1 (1-0)

Gólszerzők: Horváth N. (12.), Dróth (23. – büntetőből) ill. Lutecki (32.)


A magyar válogatott kerete:

Kapusok:
Tóth Gyula (RÁBA ETO)
Alasztics Marcell (RÁBA ETO)

Mezőnyjátékosok:
Dróth Zoltán (Kairat Almaty)
Harnisch Ákos (Gran Canaria)
Dávid Richárd (RÁBA ETO)
Klacsák Bence (RÁBA ETO)
Trencsényi János (MVFC Berettyóújfalu)
Gál István (MVFC Berettyóújfalu)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Fekete Róbert (Dunaferr DUE Reanalpin)
Németh Péter (Dunaferr DUE Reanalpin)
Hosszú Ádám (Dunaferr DUE Reanalpin)
Horváth Norbert (Dunaferr DUE Reanalpin)
Komáromi Péter (FTC Futsal-Fisher Klíma)
Szeghy Szabolcs (Aramis SE)
Nagy Imre (Nyírgyulaj KSE)

Fotó: mlsz.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik