Foci

Coutinho lemarad a rangadóról

A nyári átigazolási saga után Philippe Coutinho továbbra sem lép pályára a Liverpool csapatában az új szezonban.

Coutinhót a Barcelona ostromolta egészen az átigazolási időszak végéig, ám a Vörösök nem engedték el legjobbjukat. Ennek ellenére furcsa módon nem szerepeltette Jürgen Klopp a brazil karmestert sem a bajnokságban, sem a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Hoffenheim ellen. A hivatalos indoklás szerint hátfájdalmak miatt nem szerepelt Coutinho, ehhez képest a brazil válogatottban remekelt nem sokkal a bajnoki rajt után.

A Liverpool szombaton látogat a Manchester Cityhez, a rangadóra azonban újfent nem nevezte csapata egyik legjobbját a csapat menedzsere.

Sérült volt, aztán Brazíliába utazott. Három hete nem edzett, nem áll készen a szezonra. Csereként beállhatna 15-20 percre, de ennek nem látom értelmét, inkább megpróbáljuk megfelelő állapotba hozni. A következő három hétben hét meccset fogunk játszani, erre rendesen fel kell készülnie.

– mondta játékosáról a német edző a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

Sokak szerint Klopp csak ezzel bünteti középpályását, amiért el akarta hagyni a csapatot, bár a tréner szerint minden rendben van kettejük között. Coutinho helyett azonban debütálhat az Arsenaltól frissen megszerzett Alexander Oxlade-Chamberlain, igaz várhatóan csak csereként.

A Manchester City elleni mérkőzés szombaton 13:30-kokr kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik