Foci

Ennyit kért a Liverpool Coutinhóért a Barcelona szerint

A Barcelona Neymar távozása után egész nyáron hajkurászta a Liverpool brazilját, Philippe Coutinhót, de nem sikerült megállapodni az angol klubbal. A Coutinho-saga vége bukás lett, de a katalán csapat tudja, miért. A Barcelona sport igazgatója, Robert Soler elmondta, volt egy határ, amit már nem akartak átlépni.

200 millió eurót (60 milliárd forintot) kértek, mi ezt nem voltunk hajlandóak megadni. Hiába ez a trend a mai labdarúgásban, mi nem veszünk senkit ennyiért. Ez a nyár mindent megváltoztatott a sportban, már ami az átigazolásokat illeti

– mondta Soler.

Erről, azaz a brutális nyárról Szabados Gábor, sportközgazdász is mesélt a 24.hu-nak.

Kiengedték a szellemet a palackból, a magyarokat újból beárazta a piac
Augusztus 31-én bezárt a bazár, véget ért a történelmi nyári átigazolási szezon a világ legfontosabb bajnokságaiban. A mérleg? Sokkoló. Szabados Gábor sportközgazdásszal összegeztünk.

Soler elmondta, mit is gondol pontosan a mai picaról.

Különböző országok lettek a legnagyobb ügynökök. Ma már sok kapusért is 50 millió eurót kérnek, mi ebben nem akarunk részt venni, nem akarunk kockáztatni. Nem akarjuk, hogy a klub bajba kerüljön.

A Barcelona azért csak kifizetett 105 millió eurót egy 20 éves játékosért, és 40 milliót egy, a kínai bajnokságban játszó brazilért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik