Foci

Ghánai válogatottal erősít a Fradi

A fradi.hu arról számolt be, hogy az OTP Bank Liga ötödik helyén álló labdarúgó-csapatát 19 éves Joseph Paintsillal erősítette meg az átigazolási piac zárása előtti pillanatokban.

A játékos Fadamában született, és a helyi Ajaxban kezdett futballozni, majd az azóta megszűnt ghánai Red Bull Akadémián pallérozódott. Elmúlt két szezonját a Tema Youth csapatánál töltötte, ám igazán a tavalyi idényben robbant be, amikor nyolc gólig jutott, az Accra Great Olympics ellen pedig mesterhármast ért el. Paintsil az U17-es és az U20-as válogatott után 2017 májusában, Benin ellen a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozott.

A gyors, jó irányítókészséggel megáldott középpályás szélsőként is bevethető. Első nyilatkozatában elmondta, nagyszerű egyesületbe érkezett, örül, hogy ilyen remek edzőkkel és játékosokkal készülhet együtt, reméli kiteljesedik a tehetsége.

Nyolcas és tízes pozícióban érzem magam a legjobban. Gyors játékos vagyok, jól támadok, de fizikálisan még fejlődni kell, sokat kell dolgozzak még azon, hogy kihozzam magamból a maximumot. Gólokkal és gólpasszokkal szeretném trófeákhoz segíteni a Ferencvárost

– fogalmazott egészen jó angolsággal a fiatal ghánai labdarúgó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik