Foci

Bankot robbantottak Milánóban, Abramovics a fasorban sincs

Az AC Milan új, kínai tulajdonosainál soha senki nem költött még többet egy év alatt, mutat rá a spanyol Marca szemléletes infografikán.

A Li Jinghong nevével fémjelzett kínai üzleti kör július 17-i állapotok szerint közel 210 millió eurót (kb. 65 milliárd forintot) költöttek el új igazolásokra. Arról már korábban mi is hírt adtunk, micsoda játékosok szerződnek a milánói piros-feketékhez: a Juventustól érkezett Leonardo Bonucci (42 millió euró), Portóból André Silva (38 millió euró) és még sorolhatnánk. A nyári átigazolási időszaknak pedig nagyon messze még a vége.

A Marca szerint a második legtöbbet költött új tulajdonos a 2003-ban a Chelsea-t megvevő orosz oligarcha, Roman Abramovics. Mégis, az akkori összeg ma “csupán” 167,5 millió eurónak (kb. 51,5 milliárd forintnak) felek meg, és a játékosok minősége azért hagy maga mögött némi kívánni valót – beszélünk itt Damien Duffról (24,5 millió euró) vagy Hernán Crespóról (24, 2 millió euró).

A listán még megtalálható a Monaco ugyancsak orosz oligarcha tulaja, Dimitrij Ribolovljev (160 millió eurós költekezéssel); a másik milánói csapat, az Inter kínai tulajdonosa; a Manchester City és a PSG arab milliárdosai; a Valencia szingapúri tulaja és az AS Roma amerikai mágnása.

Úgy tűnik, egy dologban mindannyian egyetértenek: a sikert a gyors, drága igazolásokkal kell megalapozni, és nem létezik megfizethetetlen játékos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik