Foci

A Juvéból igazol szupersztárt az AC Milan

Hét év után elhagyja a Juventust, és a nagy rivális AC Milanhoz igazol a 70-szeres olasz válogatott Leonardo Bonucci, írja a The Guardian. Bonucci alapembere volt az Olaszországban az elmúlt hat évben egyeduralkodó torinóiaknak. A Juventusszal zsinórban hat bajnoki címet szerző labdarúgó öt évre szerződik Milánóba, de a hivatalos bejelentésre még egy-két napot várni kell. A hírek szerint péntek reggel már átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon.

A váltást állítólag az idézte elő, hogy a Juve menedzsere, Massimiliano Allegri és a játékos nem jött ki egymással, többször is összekülönböztek. A leglátványosabb jele ennek az volt, amikor egy Palermo elleni Serie A-meccs közben összekapott a két fél, majd a védő kimaradt a Porto elleni BL-meccs keretéből.

Ha minden igaz, a Milan 40 millió eurót fizet riválisának a 30 éves, de még mindig a világ egyik legjobbjának tartott védőért. Külön pikantériát ad a váltásnak, hogy Bonucci a karrierjét az AC Milan városi riválisánál, az Internél kezdte.

A milánói piros-feketét új tulajdonosai – kínai üzletemberek – nem sajnálják a pénzt játékosokra, a 2017-es nyári átigazolási szezonban már így is több mint 100 millió eurót költöttek a csapat megerősítésének érdekében. A 2017-2018-as szezontól Bonucci mellett az AC Milant erősíti többek közt André Silva (Porto), Ricardo Rodriguez (Wolfsburg), Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen), Andrea Conti (Atalanta) és Mateo Musacchio (Villarreal) is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik