Foci

Nagy Ádámot fényezik az olaszok

Az 1000cuorirossoblu.it szerint a magyar válogatott középpályása, Nagy Ádám idén válik igazán meghatározó játékosává klubjának.

A Bologna szurkolói oldala rendszeresen közöl szakszerű elemzéseket – most éppen az egy éves a csapatnál lévő középpályásuk került terítékre.

A szerző kiemeli: két dolog rendkívül fontos a futballban: az idő és a terület, így kifejezetten szerencsések, hogy van egy játékosuk, aki mindkettőt remekül érzi a pályán.

Nagy Ádám kiválóan olvassa a játék gyorsaságát és nagyszerűen észleli a területeket, jegyzi meg a szerző, ami azért fontos, mert így mindig megjátszható. A lap példákat is hoz:

  • Vérében van, hogy amint megjátssza a labdát, azonnal továbbmozog.
  • Ezzel új passzsávot alakít ki, területet ad a társainak, biztonságosabbá teszi a játékot.
  • Mindig tudja, mi zajlik mögötte, hol vannak az ellenfelek és a társai.

  • Nagy Ádám kiváló példája annak, hogy nem kötelező masszív fizikummal rendelkezni ezen a poszton, mert a labdaszerzéshez szükséges nyers erőt a játékolvasással, a passzsávok lezárásával kompenzálni lehet.

A szerző kritikaként, egyben fejlődési lehetőségként úgy ltája, hogy Nagy egyelőre túl gyakran választja a kiszámítható, de biztonságos oldalpasszokat, ezért a jövőben bátrabban kell előrefelé játsszon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik