Foci

Korábbi Arsenal-alapembert igazolhat a Fradi

A Goal.com úgy tudja, a Ferencváros tárgyalásban áll a 34 éves elefántcsontparti Emmanuel Ebouéval. Az Arsenalban 2004 és 2011 között 214 meccsen szereplő jobbhátvéd már jó ideje együtt edz Thomas Doll csapatával, és úgy tűnik, hivatalossá is teszik a kapcsolatot.

Az ügyet egy kicsit árnyalja, hogy Ebouét tavaly márciusban mindennemű labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta a FIFA, miután az egykori ügynökével szembeni 1 millió eurós tartozását képtelen volt rendezni.

A Goal emlékeztet, amikor Eboué a félprofi Enfield Townnál edzett, egy interjúban úgy fogalmazott, az eltiltása olyan, mint a börtön: nem tehetsz meg mindent, amit szeretnél.

Habár Eboué 2017 márciusában aláírt az akkor még angol első osztályú Sunderlandhez, de rövid ideje alatt pályára nem lépett, a felek hamar megegyeztek, hogy külön folytatják.

A Ferencvároshoz viszont éppen egy volt sunderlandi, bizonyos Peter Friar révén került. Friar tavasszal még az angol klubnál dolgozott mint erőnléti edző. Eboué a hírek szerint szereti Budapestet, és kész lenne hosszú távon is a Fradinál játszani.

A Jelgava elleni 2-0 után Thomas Doll is megszólalt az elefántcsontpartiról.

10 napja dolgozunk együtt, egyelőre megfigyeljük őt (…) Meglátjuk, mit hoz a jövő. Ő is megtapasztalta már, milyen nagyszerű klub a Ferencváros.

– mondta az FTC vezetőedzője.

Névjegy

Emmanuel Eboué 1983. június 4-én született Elefántcsontparton. 2002-ben került Európába (a belga Beverenhez), majd 2004-től már az Arsenalt erősítette, ahol két évvel később Bajnokok Ligája-döntőt játszott. 2011-től négy szezont a török Galatasaray-ban szerepelt.

Hazája válogatottjában 2013-ig 79 alkalommal szerepelt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik