Foci

U21-es Eb: Hiába a portugál csodagól, a spanyolok nyerték a derbit – videó

Igazi ibériai rangadót rendeztek az U21-es Európa-bajnokságon a B csoport második fordulójában, kedden. A Macedóniát magabiztosan verő, toronymagasan esélyes spanyolok azonban nem ijedtek meg a Renato Sanchesszel felálló portugáloktól sem, továbbra is száz százalékosak két mérkőzést követően.

Hector Bellerín, Saúl Niguez, Marco Asensio. Csak néhány név a spanyol U21-es válogatott névsorából. Nem csoda, hogy Spanyolországot a torna esélyeseként emlegetik, ahogyan az sem meglepő, hogy eddig nagyon magabiztosan szerepel a csapat az U21-es Eb-n.

Portugália ellen a 21. percben Saúl Niguez szerzett vezetést egy jól eltalált lövéssel, az első félidőben azonban nem esett több gól. Fordulás után Sandro Ramírez, a Malága tehetsége lőtt egy szép akció végén közvetlen közelről gólt, de a legszebb találat mégis Bruma nevéhez fűződik: a Galatasaray portugál csatára kapásból, lőtt pokolian nagy gólt.

Az ibériai derbit végül 3-1-re nyerték a spanyolok, miután Inaki Williams nagyon határozottan indult meg saját térfeléről, saját magát indította a jobb oldalon, majd jókora sprint végén a kapus lábai között lőtte hálóba a labdát.

Mivel Macedónia nem bírt Szerbiával, a spanyolok szinte biztosan továbbjutnak, az utolsó fordulóban a szerbekkel játszanak, míg a portugálok Enis Bardhiék ellen vívhatják ki a továbbjutást.

Az U21-es Európa-bajnokság B csoportjának állása két forduló után:

1. Spanyolország 6 pont
2. Portugália 3 pont
3. szerbia 1 pont
4. Macedónia 1 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik