Foci

Bénes Lászlót az Arsenal is vitte volna

Nyolcmillió euróért vásárolta meg Bénes László játékjogát 2016 nyarán a Borussia Mönchengladbach, ezzel a szlovák bajnokság minden idők legdrágábban eladott játékosává vált. Ugyan döcögősen indult a német kaland, de azóta egyértelműen beválni látszik a szlovák középpályás, nem rég az is kiderült, hogy bizony más klubok is érdeklődtek.

Csak a Borussia Dortmundba, vagy a Borussia Mönchengladbach-ba engedtük igazolni. Nem akartam egyből Angliába küldeni, pedig az Arsenal érdeklődött iránta, de ott nem jutott volna folyamatos játéklehetőséghez.

– mesélte a Goal.comnak Karol Csonto, a játékos ügynöke, aki ekkor még nem tudhatta, hogy Bénes sérülés miatt így sem játszhat majd sokat új csapatában.

A nyári felkészülési mérkőzéseken játszottam, de egy sérülés után hat hétig nem léphettem pályára. Ezután az U23-as csapatban kaptam csak lehetőséget, hasonló helyzetbe kerültem, mint a Zilinánál.

– emlékszik vissza a nehéz kezdetre Bénes.

Azóta persze beigazolódott, hogy a Gladbach jó döntés volt, beverekedte magát a kezdőbe az ETO akadémiáján is megforduló irányító, a szlovák felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott június 10-én Litvánia ellen, jelenleg pedig az U21-es Európa-bajnokságon szerepel.

Az Ágyúsok szurkolóit pedig nyugtassa meg az a tudat, hogy Bénes László már vagy ezerszer elmondta, hogy a Manchester United a kedvenc klubja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik