Foci

Antoine Griezmann fityiszt mutatott a kérőknek

Antoine Griezmann korábban úgy nyilatkozott: jó esély van arra, hogy a Manchester Unitedbe szerződjön. Nem csoda: az ajánlat szerint 105 millió eurót fizetett volna az angol klub, ami a különböző extrákkal együtt 200 millió euróra emelkedhetett, a játékosnak pedig heti 330 ezer eurós fizetést biztosítottak.

Egy hete azonban – amikor kiderült, hogy az Atlético Madrid 2018 januárjáig nem szerződtethet új játékost, mivel korábban megszegte a külföldi utánpótláskorú játékosokra vonatkozó átigazolási szabályzatot, kiállt klubja mellett és kijelentette, nem hagyja el a nyáron a csapatot.

26 éves futballista a Real Sociedadban nevelkedett, 2014-ben került Madridba. Azóta mindegyik évben 25 gólnál többet szerzett, tavaly Bajnokok Ligája és Eb-döntőt játszott, és harmadik volt az Aranylabda-szavazáson. Ha elmegy és a “Matracosok” nem igazolhatnak, az komoly révégés lett volna a spanyol klub számára.

Azt nem hisszük, hogy a Manchester Unitednél jóval kisebb költségvetéssel dolgozó madridi klubvezetés az angolok ajánlatát is felülmúló fizetéssel bírta maradásra a francia válogatott csatárt.

Ezért sokkal inkább tűnik úgy, és az As sportlap is ezt írja, hogy emeltek ugyan a játékos bérén – úgy hírlik heti 235 ezer fontért (81 millió forint) írt alá, ami azért majd 100 ezer fonttal kevesebb hetente az MU ajánlatánál -, de a klubhűség és a kialakult helyzet is szerepet játszott abban, hogy a labdarúgó úgy döntött, 2022-ig marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik