Foci

Kiesett Simon Krisztián klubja a Bundesliga 2-ből

Kikapott harmadosztályú ellenfelétől és szégyenszemre kiesett a harmadosztályba Simon Krisztián klubja, az 1860 München. A magyar támadó nem volt keretben, nem is lenne meglepő, ha máshol folytatná pályafutását. Az 1860 München a 2003–2004-es szezonban esett ki a Bundesligából, azóta szerepelt a másodosztályban. Az utóbbi években már a tűzzel játszottak a müncheniek, az utóbbi három évben nem tudtak a 15. helynél jobbat elérni a 18 csapatos bajnokságban.

Már az osztályozó első mérkőzésén is erősen rezgett a léc, az 1-1-re végződő találkozó 84. percében tizenegyest rontott a harmadosztályú Jahn Regensburg, a visszavágó azonban még gyengébben sikerült. Pedig Király Gábor, a klub korábbi magyar kapusa is kilátogatott a mérkőzésre, de ő sem hozott szerencsét.

A Regensburg simán nyert 2-0-ra, amely így az elmúlt kékt esztendőben kétszer is feljutott, a 2015-16-os szezonban még negyedosztályú volt a csapat. A mérkőzés végig feszült volt, a 81. percben ráadásul tizenkét percet állt a játék, mert a müncheni szurkolók egy csoportja nem bírta elviselni az eseményeket és tárgyakat dobált a pályára.

Német osztályozó, másodosztály:

1860 München–Regensburg 0–2 (Pusch 30., Lais 41.) – összesítésben 3-1 a Regensburgnak

Ajánlott videó

Olvasói sztorik