Foci

U17-es Eb: nem sikerült a vb, de büszkék lehetünk

Franciaország Amine Gouiri első félidő 26. percében, 15 méterről szerzett találatával 1-0-ra legyőzte a magyar U17-es válogatottat a horvátországi Európa-bajnokság helyosztóján. Csapatunk így hatodik lett, és nem jutott ki a világbajnokságra.

A franciák ugyan nem focizták le a magyar válogatottat, de a fontos mutatók terén egyértelműen felülmúlták legjobbjainkat. Ők tizennégyszer lőttek kapura, amelyekből hatszor kellett Ásványi Bencének közbe avatkoznia, míg mi csak 6/3-as mutatóval büszkélkedhettünk e téren. Ellenfelünk hét szöglete a mi kettőnkkel, továbbá tizenhárom veszélyes helyzete a mi ötünkkel szemben is azt jelzi, hogy bár csapatszinten sikerült felvenni a franciákkal a versenyt, egyéni képességek terén azért jobban állnak nálunk.

Ettől függetlenül óriási tett 17 éven aluli fiataljainktól, hogy bejutottak az egyenes kieséses szakaszba, és ott mindkét meccsükön szoros, egy gólos meccsen maradtak alul ellenfeleikkel szemben.

A srácok ma alázat, küzdőszellem tekintetében megnyerték a találkozót. Az egész tornán látszott a fejlődés. Igazi csapat vagyunk, családtagokként küzdöttek egymásért a játékosok. Gratulálok minden egyes játékosomnak, büszke vagyok az egész tornán mutatott teljesítményükre

– fogalmazott a mérkőzést követően Szélesi Zoltán szövetségi kapitány.

U17-ES Eb, Horvátország, PlayOff, az 5. helyért, eredmény:

MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 0–1
Zágráb, 12 óra Vezette: Papapetrou (görög)
Magyarország: Ásávnyi – Opavszky, Mocsi (Tímári, 69.), Bolla (Kiss T., 52.), Arday – Bencze, Kovács K. – Szerető, Schön, Csoboth (Szendrei, a szünetben) – Torvund.
Szövetségi edző: Szélesi Zoltán (eltiltották, így Belvon Attila ült a kispadon)

Franciaország: Fofana – Collet, Da, Bianda, Pelmard – Gomes – Adli (Kéréoudan, 47.), Tchouaemi, Caqueret, Flips (Isidor, 67.) – Gouiri. Szövetségi edző: Lionel Rouxel
A kispadon: Cremillieux (k), Guenouche, Geubbels, Picouleau, Lacroix
Gólszerző: Gouiri (26.)

A magyar válogatottból a szövetségi kapitány mellett Majnovics Martin, Csonka András és Szoboszlai Dominik eltiltott volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik