Foci

Lökdösődésig fajult a helyzet Debrecenben

Kevesebb, mint egy éve szerződött a DVSC utánpótlásához a három portugál szakemberrel. Most hirtelen mégis távoznak. Az okok nem egészen világosak.

Kevesebb, mint egy év után távozott Debrecenből az akadémia portugál szakmai igazgatója, Luis Castro, valamint két honfitársa, Gilberto Freitas és Alberto Morais. A hírt Herczeg András ügyvezető igazgató erősítette meg az utanpotlassport.hu oldalnak.

A búcsú körülményeiről már nem beszélt a debreceni sikeredző, de a hajdupress.hu információ szerint nem békében váltak el a felek.

A portál úgy tudja, Castro több kérdésben is összetűzésbe kerültek a vezetőséggel, a klubhoz közel álló források szerint a dolog lökdösődésig fajult. A vita egyik pontja többek között az volt, hogy az egyik korosztályos csapatnak olyan tréner tartott edzést, akinek a kinevezéséről ők nem is tudtak, noha a szakmai munka koordinálása a feladatuk.

Castro korábban a Benfica és a Sporting tehetségkutató csapatában, valamint a Vitória SC utánpótlásában is megfordult. A 36 éves szakember tavaly nyáron érkezett Magyarországra. Morais a 6-11 éves korosztályért felelt, míg Freitas 12-16 éveseket felügyelte.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik