Foci

A Honvéd tulaja kioktatta az MLSZ-elnökét

A Budapest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway a Sport TV csütörtöki Mai helyzet című műsorában beszélt arról, hogy egyetért az UEFA és a FIFA tiltásaival, azokat be kell tartatni, de véleménye szerint az MLSZ ezeken jócskán túlmegy. Szerinte “hülye bírózni” simán lehet, ahogy csúnya szavakat üvöltözni is lehet egy bizonyos határig.

Csányi elnök úr egy tévedésben van az UEFA és a FIFA szabályaival kapcsolatban. Az UEFA és a FIFA ugyanazt tiltja, amit Csányi úr és én is. A rasszizmust, a homofóbiát, az antiszemitizmust, a cigányellenes megnyilvánulásokat, a xenofóbiát, a huhogást, ezt tiltja, én is tiltom, nagyon keményen, nagyon kemény ütközetet vívtunk. Az UEFA és a FIFA nem tiltja a “hülye bírózni”, tehát az egy abszolút tévedés az MLSZ részéről, hogy ezt próbálják rátolni a FIFA-ra és az UEFA-ra, de ehhez semmi közük, nyugodtan lehetne “hülye bírózni”

– oktatta ki George F. Hemingway az MLSZ elnökét a fölösleges, a nemzetközi szabályoknál is szigorúbb magyar szemlélettel kapcsolatban. A szövetség minden forduló után jelentős pénzbüntetésekkel sújtja a klubokat a szurkolók szerintük nem kívánatos rigmusai miatt, reguláz meg edzőket, játékosokat, amiért a játékvezetést kritizálják. A klubelnök állítja ötven éve bíráskodik, ő sem szereti, ha “hülye bírózzák”,  de tisztában van vele, az operában az ember egyféleképpen viselkedik, a mérkőzéseken máshogy.

Azt gondolni, hogy az összes európai stadionban mehet az úgynevezett durva beszéd, de Magyarországon ezt megtiltják, mert a magyar nézők, a magyar szurkolók annyival civilizáltabbak, mint minden más európai szurkoló, erre én nem vagyok vevő. Azt gondolom, ha Csányi elnök úr ezt átgondolja, arra a következtetésre jutna, hogy természetesen a tiltott dolgokat tiltani kell, de ezt a csúnya beszédet, durva beszédet, ezt talán el kellene engedni

– oktatta ki az MLSZ elnökét a Honvéd tulajdonosa, aki a pirotechnika MLSZ-szabályozásra is kitért. Szerinte, ha lehetne olyan pirotechnikai eszközöket találni, amelyek nem veszélyesek, akkor meg kellene nézni, hogy nem lehetne-e valahogy ezeket az eszközöket hivatalos engedéllyel behozni a stadionba, például a mérkőzés előtt, ahogyan a Honvéd szurkolók csinálták a Ferencváros elleni mérkőzésen, mert többek közt ettől volt igazi futballhangulat a Ferencváros ellen 2-1-re megnyert hazai derbin.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

A Honvéd tulaj úgy látja, a szurkolók igenis partnerek, akik nem csak a mérkőzésért jönnek, sőt, vannak, akik elsősorban nem a mérkőzésért jönnek, hanem annak hangulatáért. Ezért ahhoz, hogy újra több néző legyen a magyar pályákon, meg kell nekik engedni bizonyos dolgokat. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik