Foci

Az MLSZ is megszólalt a rákkeltő műfű ügyében

Októberben mi is beszámoltunk róla, hogy az Ajax Amszterdam futballpályáinak építésekor olyan anyagokat is felhasználtak, melyek rákos megbetegedéshez vezethetnek. Nemrég a Vitesse-nél is hasonló okok miatt döntöttek a labdarúgópályák felszámolásáról.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője az NSO-nak nyilatkozott az ügyben:

Innen nem tudjuk megítélni, hogy az említett kluboknál milyen hibák, szabályszegések történtek, történhettek-e egyáltalán a pályák építésekor, az alkotóelemek és az építtetők kiválasztásakor, illetve milyen szabványokat követtek, az azonban egészen bizonyos, hogy idehaza minden az UEFA és a FIFA ajánlásainak megfelelően zajlott és zajlik. Rendkívül részletes és szigorú előírásoknak kell megfelelni, a referenciával rendelkező gyártók a legmodernebb technológiával dolgoznak. Az általunk építtetett pályákon alkalmazott granulátum részecskéit ragasztószerű anyaggal vonják be, sőt speciális festékport is használnak annak érdekében, hogy megakadályozzák mérges gázok esetleges kipárolgását, egyben azt, hogy bárki egészségre ártalmas darabkákat lélegezzen be, akármilyen sokat játszik is ilyen talajon.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Az 57 éves szakember azt is elmondta, az előírásoknak megfelelően évente kétszer ellenőriztetik a pályákat az illetékes hatósággal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik